Monday, August 31, 2009

cluster fuck #1


Moon - Despre un industrias izolat trei ani pe o statie lunara de forare de combustibil. Spectaculos este ca tot filmul consta exclusiv in Sam Rockwell si ce face el acolo, tre sa fi fost un cosmar logistic sa faci un film cu un singur actor asa. Altminteri, de ce mi-a fost frica s-a intamplat: e genul de film cu o atmosfera care se construieste, nu atat izolarea de pe satelitul pamantului cat un soi de disperare ori ennui al existentei. Iar un ecran de 19 inch fisureaza aceasta constructie. Categoric un film de vazut in cinema, ceea ce pesemne ca nu se va intampla la noi.

Sleep Dealers - O parabola usor redundanta in eforturile ei despre muncitorii mexicani in slujba americanilor ce le-au distrus familiile. Atata efort pentru nimic.

In the loop - O satira despre cum se face politica mondiala cu un deznodamant mai dramatic decat ar promite inceputul filmului cu parafrazarea replicii Mariei Antoinette din "let them eat cake" in "let them eat cock" enuntata de personajul din poza alaturata. Schimburi de 3 replici acide pe secunda care reusesc sa functioneze in mod surprinzator pana la sfarsitul filmului fara sa se fasaie, cu tot cu iesirile nervoase ale lui James Gandolfini in rol de general american, momente in care Soprano-ul din el devine frapant.

No comments:

 

Free Blog Counter