Sunday, October 14, 2007

the revolution will not be televised


A trecut mai mult de un an juma de cand ieseam din sala de la filmul asta exuberant si plin de sentiment revolutionar. Am fost absolut dat pe spate. Acum, revazandu-l, am observat niste chestii care m-au deranjat, niste chestii personale ale regizorului care ar fi fost mai bine daca lipseau, dar chiar si-asa, filmul ramane, in continuare in picioare. Bine, filmul asta poate fi un cosmar pentru o persoana care crede in america si tot ce inseamna america, bine, si altele. Dar slava domnului ca sunt un antiamerican convins. Viziunea Orwell-iana din film ma unge pe suflet, sunt convins ca vom ajunge undeva pe-acolo, practic sustine sus si tare ca terorismul functioneaza si va functiona ca o ultima masura, pentru ca nimic altceva nu va actiona drept catalizatorul unei intorsaturi de 180 de grade de care are nevoie lumea asta. E vorba de violenta folosita pentru bine. Si filmul asta are numai lozinci peste lozinci in sensul asta, si m-ar fi deranjat foarte tare ca e atat de ostentativ in sensul asta, pentru ca un film n-ar trebui sa fie asa, dar e atat de spot-on ca nimic altceva nu mai conteaza.

The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.

4 comments:

makilex said...

fuck v for vendetta... mai bine watch a real movie ca 1984 sau macar THX 1138 sau ceva mai aproape de orwell decat basina asta umflata cu o pompa de marketing si cu aer de comic book shucar...(parerea mea, evident :)

CnuB said...

thx1138 este de cacat.

Anonymous said...

@cnub
oi fi tu balegar dar in nici un caz THX 1138

Anonymous said...

Ar fii bine sa te uiti la Why We Fight sa vezi si acolo fata ascunsa a jandarmului mondial...Cred ca in viitor or sa se inmulteasca antiamericanii in lume...Si asta tocmai din cauza arogantei lor nemasurate(cum bine zice un irakian in documentarul asta).

 

Free Blog Counter