Thursday, December 31, 2009

The hurt locker - WHAT THE FUCK


The Hurt Locker - Oh my god. Oh my god oh my god omg. What the fuck. Asta este marele film al anului, za best of za best, cel mai smecher film de razboi din pula? Are you fucking kidding me? Traim intr-o lume retardata. Ce este cu acest cacat de film?? Nu-mi vine sa cred ca toti criticii pizdii au cazut in pula la filmul asta care este atat, atat de blatant un misfire cacator. Despre baietii din Irak curajosi care dezamorseaza bombe.

Regia lui Katheryn Bigelow este absolut impecabila. Este mai mult decat impecabila, isi depaseste de 200 de ori scenariul, care e o masa amorfa de cacat aburind. Exista in toate filmele momentele alea care se construiesc si la sfarsit e un unghi mai ciudat, vezi un personaj mai altfel si stii ca cineva o sa moara acolo in cadru, ceva rau o sa se intample. Filmul lui Katheryn Bigelow e absolut tot asa. Amentintarea perpetua a razboiului musteste constant pe strazile Baghdadului lui Bigelow. Este atmosfera razboiului modern, razboiului urban, cum cred ca n-a mai nimerit pana acum. Ceea ce e foarte foarte pacat. Pentru ca in ciuda faptului ca regia si imaginea sunt geniale, asta nu face cu nimic mai bun scenariul. Iar de la scenariu pleaca, totusi, tot filmul. Poti sa incepi sa decorezi un cacat, sa-i pui doua floricele si o ghirlanda, dar tot un cacat decorat ramane.

Asa si aici, desi scenariul asta poate parea, la prima mana, la o privire superficiala, o chestie ok, cu personaje foarte iconoclaste si asa mai departe, e de fapt doar for show. Nu exista substanta in scenariul asta de fapt. Personajele astea de fapt sunt subtiri ca hartia, habar n-ai de ce taranu ala se avanta-n bombe ca tarzan, ceea ce credeam ca va fi lamurit la sfarsit intr-un twist devastator. Dar nu, that's the whole fucking point in povestea asta, soldatul sa ramana un anonim pentru ca mesajul patriotic dezgustator sa poata fi transmis in universalitatea lui deplina. Da, uite, ce razboi de cacat purtam de-a-m-pulea si n-avem ce mortii nostrii sa cautam pe-acolo, da' fiti curajosi baieti, lasati-va copii si nevestele acasa ca TARA ARE NEVOIE DE GENISTI. TOATA LUMEA LA GARA, SPRE IRAK INAINTEEEEEEEEEE!!!!!! Fututi mortii ma-tii de basinos. E acelasi retardat infect care a scris In The Valley of Ellah, care a fost blamat pentru propaganda nerusinata, da' intre timp aparent individu si-a mai slefuit tehnica, e mai "subtil" acum el. Nu-mi vine sa cred ca aceasta galusca cacacioasa a fost inghitita. Sunt de-a dreptul ultragiat. Si totul pare ok de fapt, pana la un punct, filmul incepe sa scartaie in ultimul sfert, da' e ok pana la ultimele 5 minute, moment in care scenariul incepe sa-si suga pula cu ferocitate. Moment in care se prabuseste si regia geniala a lu Bigelow ca n-ai ce pula mea sa-i faci. Teoretic daca ai inghitit galusca, dupa cele 2 ore de Baghdad, la sfarsit, cand cei doi protagonisti discuta in masina teribil de emotionant si tu esti bine bine lubrifiat, da' bine de tot, n-ar mai trebui sa simti cum discutia aia iti baga trei degete adanc in cur. Ca esti bine bine lubrifiat. Da' daca n-ai inghitit galusca si la sfarsit esti pur si simplu ok, what the fuck cand vorbesc aia in masina, cineva pur si simplu incearca sa-ti forteze intempestiv trei degete patriotice in cur. NOT COOL, NOT COOL, MAN!

No comments:

 

Free Blog Counter