Friday, September 7, 2007

masturbator and commander pt. 1

La un moment dat cred c-ar trebui sa ma opresc din a pune titluri asa complet la intamplare. Oricum, am vazut o gramada de filme si abia imi mai amintesc ce filme am vazut daramite ce era bine si frumos si ce era rau si urat.

Apt Pupil - Asta e filmul lui Bryan Singer de dupa Usual Suspects pe care nu l-a vazut mai nimeni. Povestea lui Stephen King e schimbata radical din cate-am inteles. Un pusti gaseste un nazist wanted in suburbia linistita in care traia drept care il tot impunge cu un bat pana deschide cuita pandorei. De unde incepe un ping pong cu santajari amenintari si priviri urate intre Ian McKellen (care a jucat al dracului de multe roluri de nazist) si pustiul din Bully care joaca foarte bine. Foarte necaracteristic lui King, raul invinge (bine, era o poveste intre doi oameni rai, greu de distins care era mai mic).

Bob Roberts - Primul film regizat de Tim Robbins. Il construieste foarte misto pana pe la mijloc si te intrebi unde o sa mearga cu filmul asta si dupa aia ia o intorsatura spre foarte mult cinism si se adanceste si mai mult si intra in propaganda stangista. Pozitia politica a lui Tim Robbins nu e un secret pentru nimeni, iar filmul asta nu face decat sa arate exact asta, uitand de orice altceva. E pacat ca filmul incepea interesant. Adica desi sunt de acord cu toate chestiile spuse in film e mult mult prea transparent si ostentativ. Si ma intreb daca numele - Bob Roberts - e vreun apropo la Robert Kennedy, ca asemanari exista cu galeata.

Voi continua mai incolo

No comments:

 

Free Blog Counter