Thursday, August 16, 2007

alien in chiloti gri


Jeunet si-a permis sa rupa una dintre cele doua mari constante in seria alien - prima e ripley in chiloti a doua e alienu dat afara in spatiu - ei bine, el a incalcat-o pe prima. Ripley NU este in chiloti in alien4 (bine, o vedem goala de la talie in jos de la 10 m departare da' "the genitals of the had to be digitally removed." deci nu se pune. Nu stiu de ce "HAD")In schimb, vedem o oarecare fata latina in chiloti, desi a mentinut jumate din constanta, chilotii erau gri. De fapt a mentinut un sfert din constanta ca desi erau gri erau tanga. In afara de chestiile astea, a facut un Alien mai bun decat al lui Fincher (sintagma "al lui Fincher" e discutabila) da' care n-are nici o legatura cu Alien, care s-a terminat la ala al lui James Cameron (gotta hand it to the guy, a facut o mana de filme 4/5 din ele bune, si dupa aia s-a dus sa se joace de-a submersible Steve Irwin).

Oricum, Alienu4 este absolut tripant, dar absolut savurabil. Alienu alb este superb, foarte ET e-mail home-ish si vrea s-o futa pe Winona Ryder deci e uman. Ma gandesc acum ca poate Jeunet n-a aratat-o pe Sigourney Weaver in chilotii trademark ca pesemne ca situatia s-a schimbat considerabil in zona respectiva la cei 48 de ani ai ei. Si acum ma gandesc ca probabil ne-a facut o favoare. Si daca ma mai gandesc un pic, imi dau seama ca scena cu fata latina (cred ca era latina oricum) e complet gratuita si probabil e acolo doar ca sa apara chilotii gri. Ceea ce e ok.

Alienu lu Fincher nu prea e al lui fincher, dupa cum am zis mai sus, pentru ca asta se tot impungea cu studiourile si din cate stiu nici nu l-a terminat el. Oricum l-a renegat dupa.

Oricum, cred ca momentu in care alienu alb e supt prin gaurica aia in spatiu e unu din momentele esentiale ale seriei. Asta al lui Jeunet pare mai mult un omagiu pseudo-la-misto adus seriei, deci e destul de ironic faptu ca are unu din momentele esentiale.

Si de fapt James Cameron daca ma mai gandesc un pic (da, stiu, i'm pushing it) e un regizor foarte tare pana la momentu Titanic. A facut Abyss, Terminator si probabil cel mai bun Alien. Desi n-a urmat sfatul lui George Costanza sa end it with a high (ma rog, in ochii mei) ceea ce e... regretabil.

No comments:

 

Free Blog Counter