Friday, August 24, 2007

Stephen King partea 2 sau a 3-a

Nu mai stiu.

1408. Un scriitor cinic sceptic si tot ce vrei, gata sa se ia de mana cu Bjork si sa cante i've seen it all calare pe tren, ajunge in cea mai dubioasa camera din cariera lui care consta in plimbari prin locuri infricosatoare si demitizarea lor (mai mult sau mai putin). Ajunge in New York, la un hotel, in camera 1408 unde au murit 56 de oameni (sau ceva de genu) convins ca sunt niste coincidente. Ei bine, aparent nu sunt.

Un film care se petrece intr-o singura camera care aparent isi tortureaza oaspetii, ar trebui sa fie mama claustrofobiei, pe cand aici nu-i absolut nimic. Sunt niste chestii bine facute si se tine filmul din muzica pana pe la jumate da' dupa aia se cam duce dracu totu, mai cu seama ca e al naibii de lung (~2 ore). Adica ideea era cu o camera care-si distruge psihic locuitorul, aici se apeleaza la prostii gen fantome. Si Samuel L. Jackson are un rol de caricatura penibila. Si nu am nici cea mai vaga idee de ce e pe poster pt ca el apare o singura data pentru 5-10 minute cat incearca sa-l convinga pe asta ca nu e o idee foarte buna sa intre in camera.

Desperation. E un film TV din 2006 dupa una din cartile mai recente ale lui King. Cu un Ron Perlman fenomenal, cred ca e al doilea cel mai bun King pe care l-am vazut dupa Christine. Sau poate al treilea si dupa Carrie. Probabil e la egalitate cu Carrie. Bine, plot-ul e complicat, drept care nici nu voi incerca sa-l explic. Important e ca filmul asta instiga la deschisul cartilor (respectiv atlaselor) pentru ca am aflat diferenta dintre o puma si o pantera. Panterele sunt ocazional negre, pe cand pumele nu. Si impreuna cu ghepardul sunt cu totii leoparzi. Si panterele au modelul ala kitschos pe ele. Desi daca ma gandesc mai bine nu stiu daca sunt leoparzi. Leopardul nu e un animal? Ei bine, n-am invatat tot nenorocitu de regn animal. Important este ca exista un animal care se numeste ZORILA si unul care se numeste MANCACIOSUL (care e un soi de porc care suge insecte - cred? sau e un soi de nutrie/veverita). Lucrurile astea nu au nici o legatura cu filmul.


PS Caut in continuare ce-i un lemur sau daca exista lemurul, deci daca ma poate ajuta cineva ar fi minunat.

3 comments:

Anonymous said...

deci lemuri erau si in madagascar, nu mai tii minte? ei, lemurii, chiar traieste acolo si este de fapt niste un fel de maimutzele, unii zic predecesorii maimutzelor...

CnuB said...

Rahat, credeam ca-i ceva mai interesant de atat. Sunt dezamagit

Neeki Sakura Saiki said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Lemur pt a inlatura orice fel de confuzie, intrebare, dilema, belea.

 

Free Blog Counter